STEPV – Universitat de València

Secció sindical de l'STEPV a la Universitat de València

STEPV – Universitat de València - Secció sindical de l'STEPV a la Universitat de València

Qui som?

Què som? (vídeo de YouTube)

Som una organització sindical jove amb més de 30 anys d’experiència.

El nostre sindicat adopta, des dels seus orígens, una concepció de la democràcia sustentada en l’exercici constant del plantejament “una persona, un vot”. La nostra estructura arrela en el territori, des de les unitats menors (el centre de treball, la localitat i la comarca) a les superiors (el País Valencià), com a marc on es creuen totes les relacions humanes: culturals, socials, econòmiques, polítiques, laborals…

La nostra organització sindical és de classe, ens considerem treballadors i treballadores, i autònoms respecte a qualsevol ens públic o privat. No ens agrada ni la dependència política ni l’econòmica. La nostra organització sindical és aquella que l’afiliació és capaç de fer.

Practiquem un sindicalisme que abasta, a més dels àmbits laborals, el món de la cultura, de la solidaritat, de l’ecologia, de la pau i de l’emancipació de totes les persones i col·lectius que pateixen qualsevol tipus d’opressió com a condició indispensable per a aconseguir una societat més justa i un país més saludable.

 

Afiliar-se, per què?

Formulari d’afiliació [pdf]

Les organitzacions membres de la Federació de Sindicats de Treballadors i treballadores del País Valencià – Intersindical Valenciana (STEPV-Iv – STAS-Iv – STSPV-Iv – STEPV-Iv) som entitats joves, que naixem dels vint-i-cinc anys d’experiència del Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV). Som organitzacions d’homes i dones de les administracions públiques, la sanitat, l’ensenyament i altres sectors.

La nostra acció abasta el món laboral, però també la cultura, la solidaritat, l’ecologia, el pacifisme, l’internacionalisme i la lluita per l’emancipació de totes les persones amb qualsevol tipus d’opressió. Treballem per una societat més justa i un món més saludable.

 

I jo, per a què necessite un sindicat?

Més d’una vegada t’ho deus haver preguntat. Potser has estat a punt d’afiliar-te, però ho has deixat per a una altra ocasió. És possible que ens hages visitat o ens hages consultat, o visites la nostra web per les oposicions, les retribucions, les reclamacions… o senzillament comparteixes amb companys i companyes afiliats moments de reivindicació i de lluita. És possible fins i tot que t’haja contrariat una actuació sindical no compartida. La nostra és una organització de classe, de treballadors i treballadores, autònoma, sense dependències polítiques ni econòmiques. El Sindicat es defineix pel que l’afiliació és capaç de fer.

 

L’activitat sindical com es manté?

Enfrontar-se als problemes de cada dia, aportar solucions, negociar-los, o pressionar per a aconseguir-ho, és fruit de l’esforç dels companys i companyes afiliats que participen en el manteniment de l’organització. De tota l’afiliació, les permanents sindicals són les persones més visibles: redacten informes i signen articles, assumeixen processos de negociació, garanteixen l’atenció al públic o es responsabilitzen de les publicacions. Tot açò es manté gràcies a les quotes que paguem. Nosaltres no depenem ni poc ni molt de l’ajuda institucional. Així, som lliures per a pensar i fer el que volem.

Les eleccions sindicals determinen la representativitat i l’accés als fòrums de negociació, però cada publicació, cada visita als centres, els nostres locals, els serveis jurídics o les consultes es paguen amb les quotes de totes i tots. No preguntem a ningú si està afiliat per a atendre una consulta o ajudar en tot el que podem. Si ho podem fer, és gràcies a la contribució de les persones afiliades. Creiem, sobretot, en l’esforç col·lectiu.

 

Amb tu, millor

Cada dia observem la utilitat del nostre treball però encara hem d’avançar molt més. Hem d’ampliar serveis, millorar la participació i la relació amb persones com tu. I també corregir les nostres deficiències. Per això, et convidem a donar un pas endavant i compartir amb els companys i companyes que formem el STEPV-Iv l’esforç que suposa aquest treball i la il·lusió per mantenir-lo, incrementar-lo i millorar-lo. La teua resposta i la teua participació també ens és necessària, perquè ací, tu decideixes.