STEPV – Universitat de València

Secció sindical de l'STEPV a la Universitat de València

STEPV – Universitat de València - Secció sindical de l'STEPV a la Universitat de València

La mesa sectorial d’universitats es convocarà a principis de febrer

STEPV s’ha reunit hui amb la secretària autonòmica i la directora general d’universitats

STEPV s’ha reunit hui amb la secretària autonòmica i la directora general d’universitats, les quals ens han anticipat la convocatòria imminent de la mesa sectorial d’universitats. Aquesta serà una fita històrica per al personal de les universitats públiques valencianes i per a STEPV significarà l’assoliment d’una de les seues reivindicacions històriques, perquè l’autonomia universitària no és incompatible amb unes condicions homogènies del personal que hi treballa.

La representació de les persones treballadores en les decisions sobre la gestió de la pandèmia

L’altre titular de la reunió ha sigut el compromís d’incloure les organitzacions sindicals en les decisions sobre la gestió de la pandèmia. Des d’STEPV hem traslladat que les decisions que es prenen entre els rectorats i la conselleria sobre la gestió de la pandèmia, en concret sobre la modalitat de la docència, estan vulnerant el dret a consulta, mitjançant les persones delegades de prevenció, que totes les treballadores i treballadors tenen per llei. La Secretària autonòmica ens ha donat la raó i s’ha compromés a convocar-nos a les pròximes reunions. N’estarem pendents perquè siga realitat.

El pla de Finançament

Sobre el pla de finançament plurianual, ens han explicat que la comissió d’experts ha fixat els fonaments i les variables a tenir en compte per al nou pla. Ara, l’oficina tècnica està treballant en el tema, recopilant les dades i estudis necessaris. Després vindrà la fase en la qual participaran les universitats. A pesar de les dificultats que representa la pandèmia, l’objectiu que en juliol de 2022 tindrem un nou pla, que s’implementarà en els pressupostos de 2023, es manté.

El Conveni Col·lectiu i el professorat substitut

La Secretària Autonòmica ens ha informat de les últimes accions que han dut a terme per intentar reactivar el conveni. Des d’STEPV hem demanat una actitud més proactiva i audaç a l’hora de buscar alternatives. Pensem que les propostes presentades s’han acollit positivament i ens han emplaçat a la imminent convocatòria de la mesa per tractar-ho amb la resta d’interlocutors.

Pel que fa a la nova figura del professorat substitut, hem mostrat la nostra preocupació per la falta d’unes retribucions a assignar que fan que, de moment, siga una figura que no es puga utilitzar. Segons ens han explicat, la inclusió en la llei d’acompanyament va ser un poc precipitada i la qüestió de les retribucions i d’altres que han quedat pendents es tractaran també en la mesa sectorial.

També hem plantejat la necessitat d’un nou decret de retribucions i deixar de fer modificacions en l’actual. En lloc d’apedaçar un decret de fa 20 anys, cal elaborar-ne un de nou. 

Una altra qüestió que hem demanat ha estat el pagament dels sexennis a les figures contractuals que a hores d’ara no el tenen. Com sempre, reivindiquem a igual treball, igual salari. És per això que demanem que es reconega i pague aquest complement al professorat i personal investigador. Sobre aquest tema, ens han dit que s’hauria d’incloure en el nou pla de finançament universitari.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 7 8 ?